Indlæser...
/Historie
Historie 2024-02-06T15:00:10+02:00

Historien om “Papirlageret”

I 1968 åbnede Hugo Fannikke Bornholms Papirlager i nybyggede lokaler på adressen Ved Lunden 12  i Rønne, med Mogens Borg som daglig leder, der ligger vi stadigvæk i de samme lokaler.

Hugo Fannikke ejede og drev samtidig Fannikke kontorforretning  i Rønne, samt “Funk´s Boghandel” i Nexø, alle tre forretninger med succes.

Øens ældste og største

“Papirlageret” som det hedder i daglig tale, er nu øens ældste og største papir engros forretning. Sortimentet bestod ved åbningen i 1968 af køkkenruller, toiletpapir, servietter, diverse former for indpakningspapir i ark og ruller, bæreposer og div. andre typer af papir og plasticposer poser.

De første år var det hovedsagligt papirvarer til øens bager og slagterforretninger, plejehjem og sygehuse der blev leveret, ligesom “Papirlageret” forsynede de mange sommer hoteller, pensionater og restauranter på øen med servietter, stearinlys og toiletpapir mv.

Hugo Fannikke

Tilbage i 80`erne var det ikke alle og enhver der havde et forretningsvisitkort, der skulle trykkes mange, helst minimum 500-1000 stk. pr. levering fra bogtrykkeren, og de var forholdsvis dyre, Hugo Fannikke kom en dag med en annonce på en lille manuel visitkort præge maskine, annoncen havde han tilfældigvis faldet over i et blad og havde revet den ud.

Han mente at visitkort i små mængder, 100-200 stk. kunne være en god lille ting at have med i sortimentet som “døråbner” ved kundebesøg.

Papirlagerets sælger blev sendt til Greve for at kigge nærmere på apparatet, maskinen blev købt og leveret, Hugo Fannikke havde set rigtigt, det blev en stor succes, “Papirlageret” leverede i titusindvis af visitkort og små tændstikmapper til hele landet, til kontorer, butikker, køreskoler mv.  mange af kollegaerne i indkøbsforeningen blev underleverandører af visitkort fra “Papirlageret”

I dag designer og printer alle selv deres visitkort.

I 1984 overtog Lene og Mogens Borg “Papirlageret” i forbindelse med overtagelsen flyttede Lene Borg bogholderiet til det nyindrettede kontor på “Papirlageret”, Lene havde indtil da drevet “Papirlagerets” bogholderi fra et kontorfællesskab med Fannikke Kontorforsyning i Snellemark – Rønne, der blev også udvidet med en ny tilbygning af lageret på et par hundrede kvm. hvilket muliggjorde større indkøb af volume varer som f.eks. boblefolie, kassefyld og bølgepapruller mv. de større indkøb skabte mulighed for bedre indkøbspriser og dermed også bedre priser for kunderne.

Pr. 1. januar 1992 overtog “Papirlageret” forhandlingen af Cafax produkter på Bornholm, dermed blev firmaets produktsortiment udvidet med mange nye produktgrupper, bla. kaffe, the, sukker mv.  samt salg, leasing og service af kaffemaskiner og automater, samtidig blev “Papirlageret” via Cafax medlemskabet autoriseret Wittenborg forhandler, i dag er “Papirlageret/Cafax-Bornholm” den eneste autoriserede Wittenborg forhandler på Bornholm.

Helt fra starten var,  “Papirlageret” medlem af indkøbsforeningen “An-Pack” denne indkøbsforening er efter mange sammenlægninger endt med at være OSD – Office Supplies Denmark A/S, her er vi stadig medlem, ligesom vi stadig er Cafax grossisten på Bornholm.

Den 1. februar 2016 købte Revisor Finn Olsen “Papirlageret” af Lene og Mogens Borg, der efter mange år valgte at gå på pension, den nye ejer har umiddelbart ingen intentioner om at lave de store ændringer eller revolutioner, hverken i sortimentet eller firmaets måde at drive forretning på, der vil løbende ske ændringer og udvidelser i produktsortimentet efter kundernes ønsker og forespørgsler, ligesom der vil ske en tilpasning på alle andre områder svarende til den tid vi lever i.

Forretningen blev kraftigt udvidet da vi d. 1. juli 2018 overtog kontorforsynings forretningen ”Zolutions” aktiviteter på Bornholm, og blev dermed Øen største, og eneste, totalleverandør af Papir En Gros, kontorartikler og kontormøbler til alle slags virksomheder og institutioner, store som små, private og offentlige.

1. juli 2023 valgte Finn Olsen at sælge Bornholms Papirlager til Chanette og Ian Ellebye.

“Papirlageret” forventer at være på banen i mange år fremover.

Hvis du er erhvervskunde med cvr. nr. eller en forening kan du få login til vores webshop – Klik her Ellers kan du lukke beskeden her. Afbryd